keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Toimittajan valinta

  


Siinäpä toimijat joiden kanssa päästiin talon kanssa maaliviivoille saakka. Sen verran taustoja että haluttiin muuttovalmis talo, eli "avaimet käteen" periaatteella. Iltaisin laavattiin sormet rakoilla talofirmojen kirjoja ja etsittiin meille soppelia pohjaa. Ehtoina neljä makkaria, avoinainen keittiö / olkkari korotetulla sisäkatolla, iso (ainakin 15m2) kodinhoitohuone jonne tulee saada KAIKKI talon vaatesäilytys; eli kuudelle hengelle (makkareihin en halunnut vaatekaappeja mutta tästä idiksestä myöhemmin lisää), sisälle ei saunaa (joo-o, kuulostaako ihan kahelilta??).. Mitäs muuta; noh nuo oli ainakin ne kriteerit. Toivaa pohjaa ei vain ottanut löytyäkseen vaikka muutoksiakin olisi tehty ja miten päin niitä pyöritelty. Tuttavapariskunta rakentaa taloa samalle perälle jossa meidän tontti on ja siellähän sitä on käyty vakoilemassa heidän projektiaan; tekevät talon kokonaisuudessaan itse palatavarasta. Ihastuin sitten talon emännän piirrustelemaan pohjaan ja kysyttiin saadaanko apinoida heidän pohjaansa meille. Saatiin sitten lupa ja siitäpä se sitten on muokkaantunut heidän pohjakuvastaan meidänkin dream house :)

Tavattiin loppumetreille selvinneiden talofirmojen kauppiaita muutamaan kertaan ja hiottiin pohjaa sekä heidän kanssa että keskenään omanlaisiksi. Tarjoukset pyydettiin ilman kiintokalusteita ja maalämpöä, ne päätettiin kilpailuttaa lopulta itse. Samoin piharakennus johon se sauna sitten tulee pikku tupineen ja kuntosaleineen, tehdään hartiavoimin ensi kesän / syksyn aikana kunhan talo nyt talven aikana nousee pystyyn. Molemmista firmoista saatiin tosi hyvää palvelua. Asiantuntevia, mukavia ja aktiivisia kauppamiehiä ovat sekä Antti Dekolta että Matti Joperalta. Muutaman illan laskeskeltuamme päädyimme sitten Oululaiseen Jopera rakennusfirmaan jossa koko paketti hintoineen kaikkineen erottui selkeästi kilpakumppanistaan.

3 kommenttia:

 1. Kristiina / Deko 1333. helmikuuta 2013 klo 9.30

  Moikka!

  Sunnuntaipäivän iloksi eksyin tänne teidän projektista kertovaan blogiin. Meille on rakenteilla Dekotalo, ja on mielenkiintoista lukea teidän Joperasta (lisäsinkin blogisi linkkilistalleni). Oliko talotoimittajien hintaero hyvinkin radikaali, kun päädyitte Joperaan? Itse ei kyseistä toimittajaa tajuttu miettiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Kristiina ja kiva kun eksyit tänne :) Deko ja Jopera meillä tosiaan loppumetreillä kisaili ja kyllä Joperan eduksi useampi juttu sitten vaikutti. Dekolla ei taipunut talon pohjapiirros / talon koko sellaiseksi kuin se itse haluttiin, eli heillä oli tietyt koot minkä välein pohjan kokoa pystyi muokkaamaan ja olikohan talon leveys sellainen mihin ei olisi taipunut; muistaakseni kattotuoleja ei voinut venyttää. Voin muistaa nyt tämän nurinkurin mutta ei ollut kuitenkaan joustoa niin kuin Joperalla jolle saatiin sanella sentilleen talon koko. Toinen iso juttu oli se että Joperalla oli / on omat kirvesmiehet ja se tuntuu mukavalta ettei ole kenenkään alihankkijan kautta vaan tekevät suoraan talotoimittajan lukuun hommia. Täytyy kehua kyllä että nopeita, siistejä ja huolellisia poikia nämä ovatkin :) Mitäs muuta... Nuo ne oli ne suurimmat jutut ja sitten kun lopuksi kasattiin molemmilta toimijilta samanlaiset paketit samoilla sisällöillä, niin hintaero oli suureksi yllätykseksi useampi kymmenen tuhatta euroa! Eipä tarvinnut miettiä enää! Jopera on ainakin Oulun pohjoispuolella aika tuntematon toimija ja kuulimpas että meillä onkin pohjoisin talo jonka ovat tähän mennessä rakentaneet; Pudasjärven suunnalla ovat touhuilleet. Käyhän kurkkimassa vastakin; pitäisi taas päivittää yhtä sun toista uutta!

   Poista
 2. Meniköhän Antti ja Matti väärinpäin. Meidänkin valinta on JOPERA Oulu.

  VastaaPoista