torstai 16. toukokuuta 2013

Pitkästä aikaa kuulumisia!

Johan tässä nyt sitten reipas kuukausi onkin mennyt viimeisestä päivityksestä! Kaikenlaista tässä on kuukauden aikana sattunut ja tapahtunut, suurimpana nyt se että vappuna saatiin meidän perheeseen uusi pieni raksamies <3


Vauva-arjen ja talon loppurutistuksen yhteensovittamista siis ollut muutaman viikon ajan täällä meillä :)
Mutta on talollakin ilme hieman muuttunut..

Sisäkatto paikallaan :)
Pari viikkoa sitten saatiin katto paikalleen ja siitä eteenpäin onkin ollut melkoista rumbaa ja porukkaa on piisannut. Maalari on nyt kalusteseinät käynyt maalaamassa, laattamies on kaakeloinut eteisen, kodarin ja kylppärin, muurari on tehnyt takan ja leivarin sekä miekkonen on kavereista kasatun talkooporukan kanssa kasannut kiintokalusteita ja minä olen siinä heilunut sitten kasaushommissa mukana sillä aikaa kun vauveli on nukkunut..

Mutta ilman kommeluksia ja harmaita hiuksia ei olla selvitty..

Eli kalustetoimitus sieltä Ikeasta luvattiin siis 8.5. Mies saikin viikkoa aiemmin tekstarin jossa tämä päivä vielä vahvistettiin että pitää kutinsa.. Mies oli ottanut tuolle viime viikolle sitten lomankin että saapi rauhassa aamusta alkaen kasata noita "palapelejä" paikoilleen. No keskiviikko kun tuli niin kasausporukka oli iltapäivällä valmiina odottamassa Ikean kuormaa; toimitus luvattu klo.14-21 väliselle ajalle. Iltapäivällä ennen kuutta kuormaa ei näkynyt ja soiteltiin Ikeaan, jossa sanottiin että tulossa on, nou hätä. Kello kävi ja kasauksen aloitus päätettiin suosiolla jättää seuraavalle päivälle joka siis helatorstai. Puoli yhdeksältä kuormaa ei näkynyt ja taas puhelua Ikeaan, jälleen vakuuteltiin että jos toimitus on luvattu yhdeksäksi niin se kans sitten tulee.. Juu-juu.. No eipä se tullut.

Torstai-aamuna sitten taas linja kuumaksi Ikeaan ja siellä vastasi tällä kertaa toinen henkilö kuin edellisenä päivänä joka hetken konetta näppäiltyään pahoitteli ja sanoi että meidän kalustekuorma ei ole koskaan edes lähtenyt keskusvarastolta! Sitä koko tilausta ei oltu edes käsitelty koskaan!
Voitte uskoa että puhelinlinjoja pitkin saattoi muutama ärräpää lentää, talofirman kanssa kun oli sovittu että maanantai-iltaan mennessä kiintokalusteet olisivat paikallaan että sähkömiehet jne. pääsevät sitten jatkamaan siitä omia hommiaan! Nyt kuullaan että koko tilausta ei ole edes lähtenyt ja toimitukseen menee ainakin viikko lisää vaikka kuinka pikana laitetaan eteenpäin!

Mitäpä tuossa sitten voi tehdä; Ikean päässä kyllä pahoiteltiin tilannetta ja luvattiin reilut reklamaatiohyvitykset. Tämä nyt ei tietenkään kauheasti kiireisessä aikataulussa meitä lämmittänyt. Noh; tuli perjantai ja mies soitteli laattaliikkeeseen että joko meidän kodinhoitohuoneen laatat ovat tulleet. Remppaliikkeessä myyjä sanoi että hän soittaa kuljetusliikkeeseen ja kohta meille takaisin että missä laatat ovat, ne kun piti perjantaina saapua tontille. Kohta myyjä tosiaan soitti takaisin ja naureskeli että laatat ovat kuljetusfirma terminaalissa paikkakunnalla ja niin on kuulemma puoli terminaalia muutenkin täynnä meidän nimellä merkittyä tavaraa! Mies sitten oli että "hetkonen, sanoppas uudelleen.." Asia oli sitten loppujen lopuksi näin, että meidän koko kiintokalustetilaus oli maannut kuljetusliikkeen terminaalissa täällä samalla paikkakunnalla tiistaista 7.5. saakka! Kalusteet saatiin kuin saatiinkin sitten perjantaina talolle ja viikonloppuna päästiin aloittamaan kasaaminen, huh huh.

Keittiön tilanne eilen illalla. Saarekkeen kaappejakin oli pakko paikoilleen mallata vaikka tulee vielä lattiapintaa alle..

Muurarin kädenjälkeä. Vielä puuttuu takan jatkeeksi tuleva "puuhylly"

Kuka siivois.. :D ?

Eteisen iso 300 x 236 liukukomero paikallaan. Valtavasti säilytystilaa jo tuossa! Enemmän kuin meidän osakkeessa nyt yhteensä :D

Pikkuvessa saanut jo kalusteita ja laattaa..

Eli tässäpä on tilanne meillä nyt, hyvä mieli on kyllä kun ollaan näin pitkällä vaikka pitkiä päiviä noiden kalusteiden kanssa onkin vielä luvassa. Voiton puolella ollaan jo, tänään vuoron saa kodinhoito/vaatehuone ja sinne liukaapit ja kalusteet, samoin kylpyhuoneen kalusteet pitäisi asentaa.

Kodari / vaatehuone odottaa kalusteita. Kuvakulma huono kun ei saa selvää kuinka reilu tila oikeasti on.  Ennen laattoja näytti siltä että miten tuonne kaikki kaapit mahtuu, mutta nyt näyttää että voisi vaikka tanssit pitää ;)
Sauna on saanut lauteensa jotka teki siis paikallinen laudeseppä minun toiveiden mukaisesti ja materiaalina oli se käsittelemätön haapa. Viikonlopun aikana nostan lauteet paikoiltaan ja käsittelen ne sillä valkoisella saunavahalla. Alla muutama kuva kylppäristä / saunasta mutta nämä on kyllä vanhempia, täytyy tänään näpätä uusia!

Kylppäristä näkymää vielä laatoittamattomaan kodinhoitohuoneeseen. Saumaukset puuttuu vielä.

Saunasta kylppäriin.. Kiviseinään tulee kiuas.

Kuukauden takainen kuva saunan katosta. Sinne sepättiin miekkosen ja minun papan kanssa 160 kpl kuitua tähtitaivaaksi. Kuva ei anna tosiaan oikeutta noille, tuli ihan mahtava!

Jottei Ikean hässäkässä olisi vielä tarpeeksi niin lisää on luvassa.. Tilasin nettikaupasta meille sen saunan kiukaan reilu kuukausi sitten. Toimitus luvattiin viikoille 18 - 19, eli viime viikolla olisi viimeistään pitänyt talolla olla. Soitin sitten viime keskiviikkona 8.5. Interbauenille josta sen kiukaan siis tilasin, että onkos se tulossa vai ei. Sieltä kerrottiin että kuljetusfirma on ottanut kiukaan kuljetukseen jo 24.4, että olisi kyllä jo pitänyt tulla! Vaan kun ei ollut. Perjantaina sitten piti soitella uudelleen jos ei vieläkään näkyisi. Soitin sitten että ei näy ja Interbauenilta lupasivat maanantaina palata asiaan kunhan saavat kuljetusliikkeestä selvityksen kiukaan kohtalosta. 

Sain sitten maanantaina sähköpostia jossa oli liitteenä kuljetusliikkeen rahtikirja ja tieto että kiuas on toimitettu meidän talolle 5.5. Vastaanottajan kuittaus kohdassa oli vain kuskin käsialalla (tunnisti selvästi muusta rahtikirjassa olevista kirjoituksista) kirjoitettu "5.5.2013 klo.12.05". Soitin heti Interbauenille takaisin että kiuasta ei todellakaan ole meille tuotu. 5.5. on kaikenlisäksi ollut sunnuntai ja olemme itse menneet talolle yhden maissa ja mitään kiukaita tai muutakaan tavaraa ei sinne ollut ilmestynyt. Aikoivat jatkaa selvittelyä ja tänään lupasivat palata asiaan. Mies ennätti eilen kuitenkin soittaa illalla vielä kuljetusliikkeen jollekin terminaalipäällikölle joka sanoi heti alkuun että he eivät edes sunnuntaisin kuljeta mitään. Hän aikoi selvittää asiaa kuskilta että minne se meidän kiukaan on oikein vienyt! Tulee väkisinkin mieleen että siellä se kuski varmaan nyt nautiskelee kotonaan uuden kiukaan löylyistä, murrr! No, odotellaan jännityksellä missä kiuas loppupeleissä on. Surkuhupaisaa.


5 kommenttia:

 1. Voi että! Onpa teillä tapahtunut, hyvää ja huonoa! Mutta isoimmasta asiasta eli uudesta pikkuraksaajasta suuret onnittelut! Ihanaa!! :) Ja noista Ikean jutuista: Ihan tosi tosi pyllystä..Voin vaan kuvitella turhautumisen tunteen! Mut hienolta näyttää kyl jo! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 2. Oi, onnea kovasti! :)

  Meillä on ikean kanssa kaikki toiminut aina moitteetta, ja ollaan tilattu sieltä paljon (mm. kaksi keittiötä). Kurja lukea ongelmista.

  Hyvältä näyttää teilläkin :)

  VastaaPoista
 3. Onnea ihanasta pikku-raksaajasta! :) Teilläkin näyttää jo aika hyvältä! Meille oli tänään tullu viestiä, että pitäis luovutuskatselmus-aikaa mietiskellä.. Ja huomenna tulee kodarin kalusteet, jee! :)

  VastaaPoista
 4. Oih, paljon onnea pikkumiehen syntymän johdosta! <3
  Ja siis ihan uskomatonta tuo tavaroiden seisominen paikallaan jossain "varaston nurkassa". Voin vaan kuvitella sitä tunteiden ja kuumien linjojen määrää... =/

  Tuo teidän sauna on kyllä aivan erityisen upea! Siis WAU! Ja muutenkin näyttää oikein hienolta ja tosissaan loppuun asti ajatellulta :)

  VastaaPoista
 5. olisi mukava nähdä ja kuulla kuulumisia. :)

  VastaaPoista