maanantai 10. joulukuuta 2012

Raivaushommia taas..

Taas kävästiin tontilla raivaushommissa. Puut alkais olemaan nyt tosiaan kaadettu, kahta isoa mäntyä lukuunottamatta jotka päätin että talon etupihalla jää, mutta rakennusvalvoja oli sanonut että nekin pitää kaataa pois :( Ovat vaan niin suuria ettei taida ihan amatöörillä olla asiaa niitä alkaa kaatelemaan, kun vaarana on rysäyttää ne mihin sattuu. Risuja oltiin tosiaan keräämässä kasoihin lapsityövoiman avustuksella ja reippaana muksut tontilla olivatkin. Poltettiin sitten havuja pois ja välillä kyllä tuprahti semmoset savupilvet että ihme ettei paikallinen VPK hurauttanut paikalle..Tänään tulee traktori nostamaan kouralla isot puut pinoon tontin reunalle ja sitten olisikin kaikki valmiina pohjien tekemistä varten. Rakasvalvoja oli miehen kanssa lauantaina merkannut talon kulmia alustavasti kepakoilla että hahmottaa nyt kunnolla talon paikan, mutta eihän niitä kapuloita tuolta kankaalta mihinkään erottanut vaan sitaistiin sitten kepakoihin huomioväriä kiinni.. Huomio teemaan sopivaan kuvitukseen noissa merkkiliinoissa ;)


Rakennusvalvoja käväisi siis tontilla kurkkaamassa ja samalla olivat täyttäneet valvojan sopimuksen sekä piirtäneet talotoimittajalle rakennuslupaa varten asemakaavaan talon ja ulkorakennuksen paikat. Skannasin piirroksen eilen Joperalle ja odotellaan nyt josko sieltä vastaus tulisi että viralliset piirrustukset on nyt lähteneet piirrustuspöydälle. Auttamatta tässä taitaa niin käydä että siirtyy tammikuulle myös pohjien teko. Jos nyt elellään kymmenettä päivää ja piirroksissa menee kaksi viikkoa niin puhutaan jo välipäivistä kun raksalupa siten heltiää.. Liekö kunnalla päättävät tyypit edes töissä silloin jotka sitä oikeaa leimasinta heiluttaa ja leiman papereihin lyö. Sapettaa myöskin ettei maansiirtofirmat anna tarjouksiaan pohjien tekemisestä vaikka odottelin kyllä puheluita jo perjantaina kun keskiviikkona on kahden firman kanssa puhelimessa tarkennettu urakkaa jne. Hätäilen joo, mutta kun tuo lumisade ja pakkaset ei odottele.. Vaan eipä sitä ihmeitä ennen rakennuslupaa pystyisi edes tekemään..

1 kommentti:

  1. Täällä meilläpäin maansiirtofirmat eivät anna ainakaan kokonaisurakasta tarjousta, koska eivät voi tietää hieman kaivurin kauhaa heilauttamatta, mitä maan alla on. Me valittiin firma ihan puhtaasti puskaradion perusteella: parista oltiin kuultu vähän huonompaa ja yhdestä oikein hyvää, ja kun sitten hän sattui ajamaan tonttimme ohi sopivalla hetkellä, lyötiin kättä päälle. Ja ollaan todella oltu hyvin tyytyväisiä valintaamme. Kannattaa siis kuulostella muilta rakentajilta vinkkejä hyvästä firmasta.

    VastaaPoista