tiistai 11. joulukuuta 2012

Pyörät pyörähti liikkeelle!

Hui ja hai, nyt tapahtuu! Aiemmassa kirjoituksessa manailin kun hommat junnaa paikallaan ja maansiirtofirmoista ei mitään tarjouksia saa ulos jne.. Bloggailija kaimani San-na kerotoilikin samanmoisia kokemuksia ja kehoitti puskaradion kautta valitsemaan maansiirtofirman. Näinhän se meilläkin sitten meni..

Joperalta kuultiin eilen illalla että vaativat kuin vaativatkin maaperätutkimuksen ennen kuin saadaan sieltä papereita ulos rakennuslupaa varten.. Aiemmin tätä ei oltu vaadittu koska kunta ei tätä myöskään vaadi, joten tuli hieman puskista meille ja saattoipa "muutama" kirosanakin päästä ja höyry nousta korvista.

Soiteltiin sitten puoli kylää läpi rakennusvalvojalle, kunnan raksainssille ja talofirman insinöörille ja summa summarun maapohjatutkimukseksi riittää nyt se että kaivinkone kaivaa talon kulmiin montut jotka rakennusvalvoja sitten tarkistaa ja toteaa maan joko kantavaksi tai ei kantavaksi. No kantavaa hiekka-moreenia tuo pohja on mutta papereita vaaditaan vastuukysymysten vuoksi. Mies sitten otti ja soitti vielä kertaalleen kuntaan ja kysyi että jos tontille tulee kaivinkone ne montut kaivamaan, niin olisiko suuri synti jos "tekaisisi" kaikki maatyöt samaan syssyyn vaikkei sitä virallista rakennuslupaa vielä olekaan. Lupahan saatiin kunhan ei sokkelia sentään aleta vielä valamaan :) Eikun soitto sitten edelleen maansiirtofirmaan jota tosiaan ollaan jo aiemmin meille kosiskeltu ja sieltäpä sanottiinkin että huomenna heti aamusta aloitetaan sitten meidän tontin pohjatyöt! (Saatiin puhelimitse sitten urakalle suuntaa antavaa hintalappuakin samalla, joten minä saan nyt budjettiiin jotain numeroita päivitellä.) Aa-puu-va! Eli huomenna lähtee kannot ja kivet ja alkaa tapahtumaan, JEEEE!! Saatiinpas sitten varovainen arvelu talofirmaltakin että sikäli mikäli kaikki menee kuten elokuvissa olisi meillä sokkelikin jo ennen joulua pystyssä! En tuota nyt vielä tuuleta tässä, mutta aika makeelta kuulostais. Kuukaudella kaikki liikahtaisi eteenpäin tässä projektissa, wow.

Elikkäs vaikka kuinka vuorokausi sitten sapetti ja mietitytti tuo maaperätutkimus, niin oikeastaanpas sen ansiosta tässä sitten otettiinkin aimo harppaus eteenpäin, vaikka vaatikin noin 27 puhelinsoittoa ja ne muutamat ärräpäät ;)

ps. Niin, ja jotain piirrustuksia siellä Joperalla nyt rustaillaan ja vauhdilla kun sain sähköpostia aamupäivällä jossa pyydettiin pikaisesti toimittamaan tarkat mitat ja tiedot meidän kylppäriin tulevasta poreammeesta. Kynät sauhuaa!

2 kommenttia:

  1. San-nan blogin kautta hyppään mukaan lukemaan :) Itsekin rakennamme Design-taloa nyt ja bloggaan osoitteessa http://kotimatkallahailuotoon.blogspot.fi/... Pakko kommentoida tuota maaperätutkimusta: meillä täällä Etelä-Suomessa tuo on ihan pakollinen juttu, yllärinä tullut sellainen kuitenkin. Meillä homma suoritettiin poraamalla muutama reikä, en edes muista miten syvä... olisiko ollut jotain 15m luokkaa. Työhön meni aikaa pari tuntia ---> 800e+alv, kiitos =P Tosin siinä mielessä tuo porailu oli järkevää, että meillä tontti on umpisavea ja saatiin samalla sitten tietää paalujen syvyys noin suunnilleen.

    VastaaPoista
  2. Tulempas pikimmiten kurkkimaan teidänkin rojektia :) Hui, kyllä tuostakin poraamisesta "mukavia" summia osaavat veloittaa! Mutta onhan se ihan järkijuttu, varsinkin tuollaisessa tapauksessa kun on kysymyksessä paalutus; täysin ymmärrettävää. Ja onhan se niin että koskaanhan ei tiedä mitä se tontin maapohja on "syönyt", onhan se kiva varmistaa että talo tulee kunnon pohjan päälle kun sen siinä olisi suotuisa kuitenkin "muutaman vuoden" olla ;))

    VastaaPoista