maanantai 7. tammikuuta 2013

Uusi vuosi ja hommat jatkuu!

Hiljaiselon jälkeen talorintamalla taasen alkaa tapahtumaan. Kyllä tässä jo sormet syyhysikin jo että millon päästään "hommiin" taas! Eli maansiirtohommat saatiin tehtyä joulukuun aikana, kyllä siinä kolme päivää tohinaa piisas kun autot ajoi maita ja kone kaivoi ja levitteli niitä pitkin tonttia :) Hiekkaa ja soraa meni kasettitolkulla ja nyt on kyllä tulee talo oikein kukkulan päälle :D Taitaa harja tulla samaan korkoon kun naapurustossa sijaitseva kaksikerroksisen talon.

Maalämmön kanssa tuli harmaita haituvia kun kanaaliputkea ei kuulunut tontille vaikka oli luvattu. Selityksiä kuului maalämpöfirmasta ja millon oli kenenkin syy että miksi putki makaa milloin missäkin päin suomea. Niin siinä sitten tosiaan kävi ettei putki tullut siiheksi kun koneet tontilla oli ja loppujen lopuksi kanaaliputki asennettiin tontille sitten tänään. Eli eikun maata uudelleen auki ja putkea sinne. No, sielläpä lepää nyt vaikka hieman säätämiseksi menikin.

Huomenna tulee traktori tekemään tontille lumityöt, ei sitä aluetta kolan kanssa käsipelillä putsata! Mies kyllä yritti käydä siellä heilumassa, mutta niin oli painunu lumi että olisi kyllä vaatinut päivän kolaamista jotta olisi saanut putsattua. Tontin pohja oli lumen ja pressujen alta aivan sula, joten ei tarvitse siitä stressata. Ja tättärää... SOKKELIN VALU ON KESKIVIIKKONA! Eli huomenna siis tosiaan tontin putsaus, keskiviikkona sokkelin valu ja virallinen aloituskokous siihen samaan syssyyn sitten. Ilmat on nyt ainakin säätiedotusten mukaan otollinen sokkelin valulle kun pakkasta on lupailtu alle 10 astetta. Muutaman päivän kun kuivahtaa niin viikonloppuna alkaa sitten meidän viimeinen urakka eli sisätäyttö. Hiljaa mielessäni toivon että ens viikolla nousisi sitten jo itse talokin pystyyn :) Jänskättää, vielä ei kirvesmiehet ole varmistaneet tätä mutta peukut pystyyn.

Mutta mitäs muuta... Rakennuspiirrustuksetkin siis toki tässä hiljaiselon aikana saatiin, täytyy liittää kuvaa tänne miltä tuleva koto tulee näyttämään :)

Kunhan saan kamerasta kuvia koneelle niin täytyy noista maansiirtohommista lisäillä. Jospa huomenissa.

1 kommentti: