perjantai 18. tammikuuta 2013

Verenpaine nousee

Verenpaineen nousua ilmassa... Liittyen maalämpöön..
Kilpailutettiin maalämpöä useastakin firmasta ja päädyttiin isoon toimijaan joka vakuutti ammattimaisella myyntipuheella ja hinta / laatusuhteella.

Kanaaliputki joka piti vetää talon ja piharakennuksen välille tilattiin kiireellisenä ja myyjä vakuutti että putki tulee tontille kahdessa päivässä, jolloin oli varattu maansiirtokoneet ja miehet kaikkien muidenkin putkien vetoon. No kanaaliputkeahan ei sitten tullut ja mies soitti myyjälle useaan otteeseen ja milloin se putki tosiaan makasi missäkin päin suomea ja kuljetusliike siitä maalämpöfirmalta syyt niskoilleen sai. Taisin tästä mainita jossain aiemmassakin kirjoituksessa.. No pakkohan oli muut putket vetää sovittuna päivänä kun miehet ja koneet tontilla oli ja muuta urakkaa sovittuna jo seuraavalle viikolle. Muut härpäkkeet siis vedettiin ja kaivannot peitettiin ja koneet lähti tontilta pois. Kanaaliputki saapui tontille siis loppujen lopuksi viikon päästä, jolloin meidän piti ottaa kone ja mies uudelleen tontille ja kaivattaa maata uudelleen auki ja uusi lasku maansiirtofirmalta tietysti tuli. No mies sitten sanoi että kanaaliputkesta ei makseta koko 1000 euroa mitä putki maksoi, vaan tämä maalämpöfirma saa hyvittää meille putkesta tai ylipäätään pumpun / toimituksen laskusta tämän ylimääräisen maansiirtofirman kulun, tai ainakin osan siitä, koska he eivät putkea sovittuna päivänä tontille lupauksista huolimatta saaneet. Pyytäköön firma sitten hyvityksiä kuljetusliikkeeltä tai ketä tästä haluavatkaan syyttää, se ei meitä juuri kiinnosta.

Nyt maa on niellyt tämän maalämpömyyntimiehen, kaksi viikkoa mies on pommittanut myyjää sähköpostilla ja tänään yritti soittaa ja viestittää että mikä on laskun kohtalo ja milloin tulee mahdolliset poraukset / muut vehkeet. Eipä vastaa puheluun tai sähköposteihin.
Toinen toimija on otettu nyt tuohon kylkeen odottamaan ja nyt tuntuu siltä että jos tässä firmassa nro.1 hoidetaan hommat jo alunpitäen tällä meiningillä, niin olisikohan syytä suosiolla siirtyä toimijaan nro.2 pumpun ja maalämpöurakan lopulta osin. Ei kovin vakuuta. Kyseessä siis nimekäs iso toimija ja kyllä kummastuttaa että näin hommat hoidetaan. Argh.

Firma1 vakuutti heidän pumpullaan ja nyt tämä toimija2 tarjoaa eri pumppua. Ollaan yritetty netistä lukea eri pumppujen vertailuja, mutta aika loputon suo tuntuu olevan ja jokainen firmahan kehuu parhaaksi sitä mallia mitä myyvät. Lämminvesivaraajan koko myös pohdituttaa ja samoin pumpun kilowatit.. Joku kehuu alitehoista pumppua parhaaksi, joku kehtoittaa ehdottomasti ottamaan 10kw pumpun. Argh.

Jopas tuli paasausta tälle aamulle. Jospa se tästä. ;)

1 kommentti:

  1. Voi elämä! =/ Meillä kans on homma venynyt ja venynyt. Olisivat tulleet samana päivänä talopaketin toimituksen (5.12.) kanssa ja kun se evättiin, niin eipä ole porakaivoa meillä VIELÄKÄÄN! On tää kans...

    VastaaPoista