keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Talon pohjaa ja julkisivua

Tässäpä nyt olisi sitten talon julkisivu- ja pohjakuva.

Pohjakuva nyt on sinänsä siis jo lopullinen, mutta kylppäriin tulee kuin tuleekin sitten 99% varmuudella kuitenkin ison poreammeen tilalle pikkuinen sauna ja kodinhoitohuoneen liukuovikaapistot elää vielä, eli niiden koko saattaa vielä muuttua.

Eteisen viereistä makkaria isonnettiin hieman ja laitettiin "kumoon potkittava väliseinä" 11v. kaksoslikkojen huonetta jakamaan niin on hieman omaa soppea tyttärillä kun aina ovat samassa huoneessa ollet :) Poikien makkarit  pieneni sitten vastaavasti kymmeneen neliöön, mutta koska vaatesäilytystä ei makuuhuoneisiin mihinkään tule, niin laskin että mahtuu lipastoa, koulupöytää ja sängyt.

Väriksi taloon tulee valkoinen (ehkä kuitenkin hiukkasen harmaaseen taittuva) ja ikkunoiden kohdat tulee tummanharmaalla, kuten myös ikkunoiden ulommainen karmi, katto, tikkaat jne. Soittelivatkin viime viikolla Joperalta ja olivat laittamassa ikkuna- ja ulko-ovitilausta menemään; varmistivat sävyjä. Eteisen ja kodinhoitohuoneen ovet tulevat molemmin puoli harmaaksi, mutta olohuoneen takapihalle vievä ovi on ulkoapäin harmaa mutta sisällepäin valkoinen. Paljonhan tuosta takakuistin ovesta ei näy muuta kuin lasia, kun on ihan lasiovi tosiaan, karmit tietty vain. Ikkunoita vähän pohdin vieläkin, kun vaihtoehtoina oli siis kokonaan valkoiset (siis ulommainen ja sisimmäinen karmi) tai sitten niin että ulommainen karmi on harmaa ja sisimmäinen valkoinen.. Hankala oli kuvitella miltä näyttää ja kysyinkin että kumpi on se yleinen vaihtoehto näissä moderneissa talomalleissa. Kuulemma niin että ulospäin on harmaa koska jokaisen ikkunan kohtakin on laudoituksessa harmaa. Tilasin sitten näin, mutta pohdiskelen tosiaan että mille ne ikkunat sitten sisälle päin näyttää, kun se ulommaisen ikkunan karmi on siis sisällekin päin harmaa.. Jopas on vaikeasti selitetty :)

(Julkisivukuvassa ei näy taloon ikkunoiden kohdille tulevia "raitoja")

2 kommenttia:

  1. Hei! Teillä vaikuttaa kivalta projekti. Jään innolla seuraileen!

    VastaaPoista
  2. Kiva! Tulen huomenna vastavisiitille kurkkimaan ;)

    VastaaPoista