tiistai 12. maaliskuuta 2013

Päivitystä kuulumisiin

Suhteellisen seesteinen vaihe on nyt talolla päällä.. Maalämmön poraajat olivat tontilla lauantaina ja sunnuntaina. Ensin löytyi kallio jo kolmesta metristä ja "hoono soomi" poraajapojat tuulettivat ja näyttivät peukkua :) No sehän sitten olikin vain iso kivi ja loppujen lopuksi kallio oli 12 metrissä. 155 metriä tehtiin porausta sitten kallioon ja sielläpä olisi sitten reikä valmiina. Itse maalämpöpumppua olisi asentaja tullut asentamaan tällä viikolla; soitteli eilen, mutta joku kommunikaatiokatkos on (jälleen kerran) maalämpöfirmassa ollut kun myyjä on sanonut pumpun tulevan meille vasta huhtikuun puolessa välissä.... Käskettiin asentajan keskustella aiheesta myyjän kanssa, turhaampa tuossa välissä säveltää.

Poran virittelyä

Naapurin jäbä kävi ihmettelemässä poraa ja meidän Allu karvaturri istuskelee tylsistyneenä etualalla :)

Pora ;)

Allekirjoittanut möhömahoineen ja poitsu KHH terassilla. Upea auringonpaiste oli!


Eilen kun kävästiin talolla niin Timpurit olivat muuranneet kylppärin ja saunan seinät. Saunan ja suihkun välille tuleva laatoitteva seinänpätkä oli jätetty 120 cm korkeaksi ja itsellä oli mielikuva että tulee hitusen korkeammaksi, ainakin se 150cm. Siinä sitten raavittiin päätä ja tultiin miehen kanssa kompromissiin että nostetaan yhdellä harkkorivillä, eli tuohon 150 senttiin, minä tinkasin ensin kahden rivin puolesta. Pojat sitten tänään nostaa sen vähän ylemmäksi. Täytyy päivällä näppäistä siitä kuva, tuli otettua vain olohuoneen ja kylppärin välille tulevasta muuratusta seinästä :)


Muurari kävi myös mittailemassa ja juttelemassa takasta ja leivinuunista ja meille tulee "pohjaksi" Tiilerin Tyyne-takkaa mukaillen oma viritetty versio :) Eli takan ja leivinuunin luukut tulee eri puolille kompleksia, valkoinen hieman karkea pinnoite ja sitten viritellään harmaata mosaiikkia tms. luukkujen ympärille. Puille varattu "hyllykkö" tulee takan vasemmalle puolelle ja jatkuu samasta tasosta takan etureunan kanssa, eli vähän tästä kuvasta poiketen. Mutta idea on tässä kuitenkin. Niin ja ei mitään tiilen väriä, valkoista vaan.


2 kommenttia:

  1. Very nice takka with the space for the woods - and wine. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ;) It´s quite simple and basic looking but I think that´s good because it´s so dominant element at the livingroom. That space for woods is so nice but somehow I think that someone will always burn those nice looking woods that I put there as a decoration ;))

      Poista