torstai 7. maaliskuuta 2013

Levyjä, sähköjä ja Ikeaa

Nyt olisi talolla kaikki väliseinät pystyssä lukuunottamatta kylppärin muurattuja seiniä. Myös sähkömiehet olivat piipahtaneet vetämässä kaikki johdot ja kylläpäs niitä vaan olikin aika määrä :D

Näkymää olkkarin ovensuusta muksujen makkareita päin + perällä pikku vessa 
Olkkari/keittiö/ruokahuone yhdistelmä (siis tupa kaiketi, heh) ja vasemmalla aikuisten makkari, kylppäri ja KHH.

Eilen en saanut otettua kuvia kun oli jo niin pimeää kun käytiin kurkkimassa, mutta eilen oli seinät levytetty umpeen ja pistokkeet ja katkaisijat olivat löytäneet oikeat paikkansa. 

Kun tehtiin sähköpiirrustuksia ja lisäyksiä niihin tuossa kuukausi/pari takaperin kysyin tältä sähköfirman hepulta että voisiko eteisen 3m pitkälle seinälle laittaa seinään parille valaisimelle paikan. Sanoi että onnistuuhan se ja sovittiin että mietiskelen asiaa ja palataan siihen sitten kunhan on ajankohtaista. No nyt kun mentiin tosiaan noita sähköjohtoja pällistelemään talolle niin eteisen seinään oli vedetty kahdelle valaisimelle johdot :O Siis mitään sijoittelua ei kukaan ole koskaan kysynyt meiltä! Siihen oli täräytetty kahdelle lampulle johdot, tadaa. No ensin meinasi hermostuttaa hieman tämä "oma-aloitteisuus", että eihän näin voi mennä, ja hermostuttaa toki vähän vieläkin, mutta onneksi ne oli presis oikealla paikalla näin lamppujen sijoittelua ajatellen. Oma-aloitteisesti oli lisätty myös eteisen kattoon kolme lediä, koska "ajateltiin että muuten tulee niin hämärää"..... No, mehän jokainen johto ja valaisin maksetaan, että siinä mielessä olisi toki fiksua kysyä meiltä ensin ennen kuin vedellään noita piuhoja oman mielen mukaan! Muutenkin tehtiin lisäyksiä niin paljon että odotettavissa on useamman tonnin lisälasku tuolta firmasta.


Ikeassa piipahdettiin testaamassa vielä keittiöitä ja tsekkailemassa ovivaihtoehtoja ja kodinkoneita. Mulla nyt mieli muuttuu tuon keittiön värityksen suhteen lähestulkoon joka päivä.. Vaihtoehtoina on siis kokonaan kiiltovalkoiset kaapit tai niin että alakaapit on mustanruskeaa himmeää puukuvioista ja yläkaapit kiiltovalkoiset. Tai sitten yläkaapit kiiltovihreät ja alakaapit tuon tumman puun sävyiset..... Ikeassa oli yksi mallikeittiö jossa oli yläkaappeina juuri nuo vihreät ovet ja se oli vain niin hieno! Mietittiin sitten että meillehän tulisi oikeastaan vain neljä ovea tuolla vihreällä, että jos siihen kyllästyy niin ei ole kallis homma käydä hakemassa valkoisia ovia tilalle kun tuo Ikea nyt tuossa lähes naapurissa ruotsin puolella on. Nyt vain mietityttää että onko tuo musta alakaapeissa liian tumma ja hallitseva. Seinäthän meillä tulee vaaleat, lattia on harmaa mutta ei toki mikään musta ja valoa tulee kyllä monesta isosta ikkunasta tilaan yllin kyllin..

Alkuperäinen kokonaan valkoinen idea. Onko vähän tylsä ja "kliininen"...?
Musta runko ja vihreät yläkaapit. Hassusti näkyy valkoisia rantuja kun ei tarkentanut ohjelma kun otin "kuvan" kauempaa, samoin peitelevyjä puuttuu ja vetimet on vähän vinksallaan
Tässä netistä bongattu kuva josta saa noista värisävyistä hitusen paremmin selkoa miltä näyttää luonnossa..
Musta + valkoinen yhdistelmä. Valkoinen tuo kyllä heti raikkautta tuohon.. 
Kodinkoneet tulee siis myös Ikeasta ja nyt kun käytiin Ikeassa niin siellä oli alennuksessa poistuvia uuneja ja liesituulettimia. Niinhän se kävi että mukaan lähti integroitu uuni ja kattoon saarekkeen päälle tuleva liesari :) Jes, hankintoja siis jo tehty. Oltiin vain pienemmällä autolla liikkeellä kun suunnitelmissa ei ollut mitään ostaa niin mies meinasi hepulin saada kun alettiin sullomaan pikkufarkun peräkontiiin noita romppeita, oli meinaan senteistä kiinni että saatiin mahtumaan. Mutta mahtui kuitenkin. Kattoon kiinnitettävät liesarit on ihan superkalliita, Ikeassakin edullisin malli on 700 euroa ja nyt saatiin yli puoleen hintaan, sama homma uunin kanssa. Täytyy iloita jokaisen satasen säästöstä mitä tulee ;)

No sitten jututettiin siellä Ruotsin Ikeassa keittiömyyjää ja se sanoi että tummat ovet on poistuneet kokonaan, että uusia tilauksia ei enää oteta, samoin nuo vihreät! Aapuva, meinasi siinäkin sitten vähän hermostuttaa mutta kun päästiin kotiin soiteltiin suomen Ikeaan ja siellä on vielä nuo sävyt varastotavaraa, eli nou hätä. Suomen puolelta keittiö kun kuitenkin tilataa toimituksena suoraan talolle kun säästöä tulee melkein parisen tonnia naapurimaan hintoihin verrattuna joka tuntuu hassulta. Lähetetttiin keittiöluonnos sitten Ikean keittiösuunnittelijoille viimeisteltäväksi ja palaavat sieltä tarjouksen ja lopullisten kuvien kanssa asiaan lähipäivinä. Saadaan vielä hyödynnettyä tarjous että neljän kodinkoneen ostaja saa yhden ilmaiseksi, eli mies saa haikailemansa integroidun mikron ;)

Lisää sitten kiintokalusteasiaa samaan putkeen kun kerran aloitin... Meillehän tulee siis kodinhoitohuoneeseen kaikki talon vaatesäilytys ja olimme kaavailleet kaapistoiksi Ikean liukuovellista PAX sarjaa, tummalla rungolla ja Lyngdal ovilla. Näyttäisi siis tältä:

No kuinka ollakaan tuo ovimalli on nyt poistunut ja saatavuutta ei ole enää kummankaan maan puolella; samoin tummasta rungosta on poistunut 43cm syvä malli joita olisi tullut kahden kaapin verran; loput 66cm syviä.. Tilalle on tulossa uusi samantyyppinen ovimalli, mutta siinä nuo huurrelasiset aukot on kiiltävämmät, ei ihan peiliä mutta huurrelasin ja peilin välimalli. Ei hyvä. Malli ei näy vielä Ikean sivuilla mutta laittoivat sähköpostilla tietoa kun kyselin saako noita kaappeja enää mistään tavaratalosta. Voi keljutuksen keljutus! Mies jo sanoi että hän marssii johonkin muuhun liikkeeseen ja hankkii kaikki kiintokalusteet muualta kun menee näin hankalaksi :P Mut katsotaan nyt vielä..


Huoh, sellainen stoori nyt tälle aamulle.4 kommenttia:

 1. Kurja juttu kaapin kanssa. Me olimme suunnitelleet hankkivamme eteiseen 250 leveän Ikean liukuovikaapin, kun sellaista katselimme Espoon Ikeassa ja hyvälle vaikutti. Kaksi viikkoa myöhemmin selvisi, että noin leveitä ovia ei enää ole saatavilla. Blaah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tosi tosi harmi. Ainoastaan Tonnes ovea saa 250 ja 300 leveinä. On kyllä sievä valkoinen ovi himmeällä oksakuviolla vasemmassa yläreunassa, joten tuo tulee sit meille varmaan eteiseen vaikka on kyllä hinnakkaampi mitä laskeskelin alunperin...

   Poista
 2. Olipa vain kurjia uutisia, koska olisin halunnut juuri tuon valko-tumman keittiön, jota eilen kaverin luona ihastelin (suosittelen!). Myös aikeissa oli ottaa vaatekaapit Lyngdal-ovilla, joihin olemme muuten olleet nykyisessä kodissa valtavan tyytyväisiä.

  Tarinan jatkoa ja uusia malleja odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kelju homma kyllä :( Tällä viikolla saan lisää kiintokalusteideoita eri toimittajilta joten päivityksiä loppuviikosta tulossa!

   Poista