keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pölyisiä terveisiä talolta

:(

Eipä suurempia kuvapäivityksiä nyt luvassa kun mitään uutta ja näkyvää ei talolla ole tapahtunut. Viikonloppuna mies hioi lattiat "auki" ja voi jösses sitä pölyn määrää! Meinasi jo usko ja toivo hiipua kun harjalla ja imurilla yritti saada sitä betoniliimapölyä lattiasta pois. Imurin suodatin oli tukossa koko ajan ja sai viiden minuutin välein ravistella suodatinta että sai taas imurin imemään jotain. En tiedä näkyykö tässä nyt tuo "säästö" mikä tuossa "ei-minkään-merkkisessä" imurissa tuli, vai onko tuo pöly niin sitkeää tavaraa että tukkii kaikki röörit. Ainakin muut pölyt, roskat yms. on imenyt moitteettomasti. No pölytön se lattia nyt on ja hiottu auki jotta valu kuivuisi nopeammin ja eilen saatiinkin sitten hyviä uutisia Joperalta aiheeseen liittyen :)

Soittelimme tosiaan talofirmalle ja ilmoitettiin että hionta olisi nyt tehty, että kuinkas tämä nyt aikataulua nopeuttaa. No useamman viikon; eli sikäli että kosteusmittaus näyttää vihreää valoa viikolla 16, niin sitten pääsevät remppareiskat asentamaan lattiapinnat! Maalarit / tapetoijat aloittavat oman hommansa heti pääsiäisen jälkeen eli parin viikon päästä. Eli jos, jos ja jos kaikki menee nyt niinku pitää (hmm... miksi pieni skeptinen ukkeli koputtelee olkapäällä..?) niin varsinainen muutto olisi mahdollista jo ennen kesäkuuta! Eli haave päästä juhannukseksi uuteen kotiin nyt ainakin toteutuu!

Eilen pyörähdettiin Oulussa hoitamassa lopulliset pintamateriaalivalinnat pois ja laittelenkin tänne niitä sävyjä ja malleja sitten kun saan ne sähköpostiini. Eli yksi perusmaali tulee joka toistuu kaikissa huoneissa ja samoin siitä tummempi harmaa tehostesävynä joihinkin seiniin. Väriä siis tekstiileillä, muuten seinäpinnat neutraalit joka huoneessa. Ainoastaan pienimmän pojan huoneeseen tulee hieman ruskeaan taittuva maali koska poika ilmoitti että haluaa huoneeseen Indiana Jones teemaa :) Tilattiinkin Enklannista makee Indiana Jones kuva seinään ja jos siitä sävyjä ottaa niin nehän on ruskea, punainen, keltainen ja oranssi. Meidän aikuisten makkari taas on ainoa mihin tulee tapettia ja sinne tulee turkoosia ja kultaa.. Vanhimmalle muksulle tulee taas maalattu tehosteraita yhdelle seinälle punaisella, mustalla, valkealla ja tummanharmaalla.

Samalla reissulla eilen kierreltiin hakemassa valaisin-inspiraatiota ja Oulun Bauhaus-myymälässä oli ihan jättivalikoima erilaisia lamppuja. Huh huh, enpäs ole tuollaiseen valikoimaan ihan heti törmännyt. Oli kyllä hienoja mutta se täytyy sanoa että on ne lamput ihan karmean hintaisia! Kaikki mallit joihin ihastuttiin maksoi poikkeuksetta ainakin 300 euroa, kalleimmat huiteli 800 euron paikkeilla, aivan hurjaa. Pitäisi siis olla 2000 euroa takataskussa kun lähtee ostamaan valaisimia :O Just joo.. Satasen paikkeilla oli muutama malli "tarjouksessa" mutta jätettiin ne vielä kauppaan, sulatellaan nyt hetki noita valintoja.. Höntti minä kun en ottanut yhtä ainoaa kuvaa noista lampuista! Olishan se nyt ollu helpompi kotonakin mietiskellä :(

Klo.12 tulee talolle Oululaisesta keittiöfirmasta myyjä tekemään vähän piirroksia ja tarjousta kiintokalusteista ja viimeistään alkuviikosta on sitten ratkaistu se meidän lopullinen kiintokalustetoimittaja.. Ikean tarjous siellä nyt on pohjalla mutta tosiaan niiden liukuovien toimitusongelmien vuoksi pyydettiin tarjouksia kahdesta muustakin firmasta, vaikka en jaksa kyllä uskoa että pääsevät lähellekään Ikean hintalappua tai varustelua.. Jännä nähdä!
Ikeakin on taas tosiaan pelissä mukana kun korvataa se 300cm kaapisto kahdella 150cm ja vaihdetaan KHH kaksi 250cm kaapistoa 200cm joilloin kodinhoitohuoneeseen jää hieman enemmän tilaakin. Mittailtiin ja ynnäiltiin ja laskettiin että vaikka noita kaappeja hieman pienentää, niin meillä tulee silti vaatesäilytystilaa 12 metriä ja korkeutta vajaa 2,5 metriä tuolla matkalla niin johan on kumma jos ei nätisti sinne vaatteet ja kengät uppoa. Tällä hetkellä kun hyllykköä on laskujen mukaan kolmisen metriä ja sama korkeus ;)

6 kommenttia:

 1. Teillä ollaan mahtavassa vauhdissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minustakin hommat etenee tosi mukavasti! Kunhan nyt pari viikkoa hujahtaisi nopsaan että maalarit tulee hommiin niin taas tulee näkyvää ja uutta :)

   Poista
 2. Kyllä se pöly tukkii joka paikan oli imuri minkä merkkinen hyvänsä ;)

  Mä löysin Bauhausista myös todella hienoja valaisimia, mutta tosiaan, se hinta meinasi pökerryttää - kunnes! Lähdimme auton kanssa parin päivän lomalle Tallinnaan ja vierailimme Bauhausissa josta saimme samat valaisimet paljon edullisemmin! Esim eräs krominvärinen (oksalta näyttävä)ISO kattovalaisin oli Tampereen Bauhausissa yli 400e, Tallinnassa maksoimme samasta 125e :) Samoin kävi K-Raudassa, (valaisinten, valaisinpeilien yms.) hinnat n. 50% edullisempia Suomeen verrattuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis JUURI katsoin muunmuassa tuollaista tosi iso oksalta näyttävää valaisinta että olisi ollut täydellinen olkkarin kattoon mutta hinta oli ihan karmea, uskomatonta kun noin paljon on ollut Tallinnassa halvempi! Eräs sukulainen etelä-suomesta oli miehelle maininnutkin että heidän nurkillaan tosi moni remppaaja ja rakentaja ottaakin ison auton ja lähtee Tallinnaan hakemaan juuri valaisimia ja vessan kalusteita yms. Aikamoinen on hintaero. Voi kun voisi vielä lähteä sinne mutta ei enää tohdi kun tuo masuasukki tupsahtaa tuolta suunnilleen kuukauden päästä niin jännittäisi lähteä pitemmälle reissulle täältä pohjoisesta..

   Poista
 3. Teillekö tehdään kosteusmittaukset? Aikovatko tehdä pintamittaukset vai poraavatko?

  VastaaPoista
 4. Meidän oma rakennusvalvoja tekee kosteusmittaukset joka paikkaan ennen minkään pintamateriaalin asentamista. Sanoi että ei anna paneloida kattoa, tehdä lattioita tms. ennenkuin on mitannut joka paikasta kosteudet. Sopiihan se meille. Nyt en uskalla kyllä mittaustavasta sanoa yhtikäs mitään, mutta uskon että puhutaan pintamittauksesta.. Voin toki olla väärässä, täytyy varmistaa asia :)

  VastaaPoista