torstai 21. maaliskuuta 2013

KeittiösuunnitteluaEilen tosiaan kävi talolla kiintokalustemyyjä sellaisesta firmasta kuin Omega-keittiöt. Ainakin heti alkuun totean palvelun olleen ensiluokkaista. Myyjällä oli mukanaan ovi ja tasomalleja vaikka kuinka ja oli poiminut ne mukaan meidän väritoiveiden mukaisesti. Myyjä otti jokaisesta paikasta mitat ja sitten istahdettiin koneelle jossa yhdessä piirrettiin keittiö, khh ja vessat ja lopuksi valittiin ovet jne. Tänään illalla tai viimeistään huomenna pitäisi tupsahtaa sähköpostiin lopullisia kuvia miltä kalusteet livenä näyttäisi. Toiveenahan on ollut ne mustat puunsyiset alakaapit ja kiiltolimet yläkaapit, mutta ihastuin yhteen valkoiseen (ja samansarjan mustaan myös) puunsyiseen ovimalliin ja pyysin tarjousta myös niillä ovilla :) Olihan se ihan erilainen mitä ollaan pohdittu mutta oli kyllä luonnossa tosi hieno ovi. Kyseessä Hahlen valmistama Fino-ovi jota näyttää moni muukin keittiöfirma myyvän. Vetimiksi ehdottomasti tuo profiloitu vedin.

Laine Passion musta

Laine Passion valkoinen

Itse keittiö mukaili suunnittelultaa hyvin pitkälle jo samanlaista ideaa jota oli meidän aiemmissakin luonnoksissa, tokihan sähkö- ja vesivehkeiden paikat on nyt vakiot kun kaikki piuhat ja putket on vedetty niin aikalaillahan mennään niiden ehdoilla. Muutoksiakin toki oli ja astianpesukone nostettiin nyt lattiasta ylös, saareke sai hieman uutta mallia ja yläkaapeiksi sain kuin sainkin sellaiset vaakamallain kaapit. Mieskin antoi tässä yläkaapistossa periksi kun oli aika fiksu avaussysteemi, eli vaakasuuntaiset yläkaapit näyttävät siltä kuin olisi kaksi kapeampaa yläkaappia päällekäin, mutta kun alemman kaapin nostat auki niin aukeaa ylempikin, ovet menevät siis limittäin. En nyt löytänyt kuvaa tähän hätään kun en muista mistä kuvastosta myyjä tätä mekanismia esitteli mutta oli kiva ja näin kaappiin tulee paremmin säilytystilaa kuin yksittäiseen vaikkapa 30cm korkeaan jonne on hankala alkaa hyllyä laittamaan jos on korkeita laseja jne. 

Nyt odotellaan vain sitten tarjousta ja katsotaan ja kauhistutaan mikä tulisi olemaan hinta koko paketille.. Tarjous tulee siis kuten Ikeasta kaikista kiintokalusteista plus vielä sellainen mikä sisältää asennukset kalusteille. Katsotaan nyt ollaanko likimainkaan samalla hehtaarilla kuin mitä on budjetoitu, hieman epäilyttää... :(

ps. Epäilyttää myös kolmannen keittiöfirman tarjous jota siis pyydettiin myös tämän viikon perjantaiksi.. Eilen tuli sähköposti jossa pyydettiin Ikean mallikuvia ja mittoja huoneista.. Hmm.. Tämän firman myyjä on käynyt talolla vajaa kaksi viikkoa sitten ja niin tosi mukavanoloinen ihminen kuin olikaan niin yhtään mittaa ei ottanut vaan kiersi vain tilat läpi. Laitoin sitten samaisena iltana hänelle pitkän sähköpostin jossa kuvailin toiveita kalusteiden suhteen ja laitoin myös nuo hänen eilen uudelleen pyytämät kuvat mukaan. Korostin kyllä että ei meidän suunnitelmia tarvitse tehdä sen itsenäperretyn Ikean mallikuvan mukaan, vaan olemme avoimia ammattilaisten ehdotuksille kaappien sijoittelusta jne jne... 
Laitoin hänelle sähköpostin sitten eilen illalla että olen nämä kuvat toimittanut jo 11. maaliskuuta ja että taitaa käydä aikataulu hieman haasteelliseksi jos hän alkaa nyt torstaina vasta perehtymään meidän toimitukseen ja perjantaina on tarjouksen jättö, että emme ole tältä putiikilta nähneet esim. yhtä ainoaa mallia ovista saati fiilailleet heidän keittiöehdotustaan paikan päällä naamatusten tms.. No, katsotaan nyt mitä sieltä tulee..

2 kommenttia:

  1. Itse pidän hyvin huonona sitä että pyydetään jonkun toisen tekemää suunnitelmaa näytille ja piirretään sitten siitä. Tähän nykyiseen asuntoon vuosi sitten tehdyssä keittiörempassa erään kohtuullisen pienen keittiötoimijan luona haluttiin toimia juuri niin, siis ilman omia ideoita vaan kopioida toisen tekemä suunnitelma tai vaan lisäillä siihen jotain. Missä ammattimaisuus, ylpeys omasta työstä? En arvosta, ei tullut kauppoja.

    Limet kaapit kuulostaa kivalta, erilaiselta ja persoonalliselta :)

    VastaaPoista
  2. Teillä on samanlaiset ( tai meillä on samanlaiset, miten sen nyt haluaa ajatella!?!) keittiön kaapit ku meillä..!! :D Meillä vaan kaikki tulee tuolla mustalla. En oo ihan varma onko just prikulleen sama malli mutta just tuommonen "vähän eläväpintanen" ovimalli..

    VastaaPoista