tiistai 12. helmikuuta 2013

Hiljaista on...

Juu, nyt on sellainen viikko että mitään ei tapahdu. Talo on siis villoitettu ja muovitettu ja sisällä pöhöttää masteri sulattamassa hiekkaa jotta päästään tekemään viimeinen lätkäys ennen lattiavalua. Valu on ensi viikon torstaina ja viikonloppuna alkaa taas lätkä laulamaan. Hiekkaa laitettiin alunperin 2cm koron päälle, jotta sulamisvaraa on, mutta kyllä nyt jännittää että mahtaako olla liian vähän, ainakin hiekka oli niin sulanut että uskotaan sen humahtavan alas enemmän kuin tuon pari senttiä.... Mielellään sitä hiekkaa ei kottikärrypelillä alkais sisälle tuomaan, joku hyvän matikkapään omaava osaa laskea että montako kärryä pitäisi kuskata jos meinaa useamman sentin saada pohjaa nousemaan vajaa 160 neliön alueella :P Nooh, viikonloppunapa se nähdään. Vaihtoehtoja on toki extra styroxikerros olettaen että tippuu seitsemän senttiä tai sitten paksumpi valu.. Kaikki maksaa, jippijaijee, mutta katsotaan nyt.

Timpurit huilii siis tämän viikon vaikka minusta olisivat voineet kyllä naputella ulkovuoren ja pellittää katon tällä viikolla.. :) Ajanhaaskausta sanon minä ;)

Saunan kanssa ollaan säädetty talofirman kanssa taas vaihteeksi. Tai varmaan minä olen säätänyt. Kun nyt sitten tosiaan päädyttiin kuitenkin se pikkusauna poreammeen sijasta sisälle tekemään, niin vaatii yhtä sun toista muutosta kun piirrustuksissa on tehty alunperin vain ammevaraus.. Muurausta täytyy pesuhuoneen seinistä poistaa, lisäeristeet saunaan, pesuhuoneen ikkunan vaihtaminen joka osuu just saunaan, muutokset piirrustuksiin, ilmanvaihdon muuttaminen.. Sitten kun minä olen vielä säätänyt että millaiset lauteet ja mitenpäin ja millainen väliseinä kylppärin ja saunan välille tulee, niin siinäpä on valmis paketti pienimuotoiselle stressille. Mies irtisanoutui koko säätämisestä ja jätti suosiolla minulle :) Ehkä siinä on yksi raksa-riitakin vähempänä sitten ;)

Pyysin talofirmalta tarjousta saunamuutoksesta ilman lauteita, eli kiukaan ja lasisen väliseinän kera + toki kaikki nuo aiemmin luettelemani pakolliset rakennemuutokset jne. Sain useamman tuhannen euron hintalapun hommalle ja kyllä muutama ärräpää lensi. Katsoin sitten itse netistä lasiseiniä ja soppelia kivaa kiuasta ja pyysin uuden tarjouksen ilman näitä, hinta laski huomattavasti (en tiedä miten lasiseinä ja kiuas voi olla talofirmalle niin kalliita...hmm) vaikka oli kyllä hinta vieläkin minun laskuopilla turhan kova. Hinnan alennukseen tosin ei sisältynyt ikkunan vaihtaminen, vaan ikkuna olisi ollut tavallinen kylppärin ikkuna, joka meillä ainakin edellisessä talossa (rak.2007) oli saunassa, vaikka Joperalta meinasivat ettei kestä. No mies sitten rimputteli pyynnöstäni vielä perään ja sai neuvoteltua siten että ikkunan vaihtaminen tulee samaan hintaan ja muutama saturainen hinnasta vielä pois. Lopputulema oli että puoleksi meni hinta alkuperäiseen hintaan nähden, MUTTA lauteet, kiuas + väliseinän lasiosa tulee hommata itse. Silti jäädään vielä tonnin verran voitolle. Ehkäpä säätäminen ja yhden illan ja yön lasiseinien / kiukaan / lauteiden metsästys netistä on tuon arvoista. Vaikka kukapa tietää minkä hifikiukaan mies sitten loppujen lopuksi vaikkapa haluaa, niin goobye säästetty tonni ;)

4 kommenttia:

  1. Ei ne timpurit laiskottele, painavat duunia toisella työmaalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä :) Mut jos multa kysytään niin nehän vois olla meillä koko ajan ;)
      Ja itse asiassa olivat pölähtäneetkin tänään raksalle vaikkei pitänytkään, naapuri kuittasi että saha laulaa ja joku kiipeilee katolla. Hiivatti kun oon autoton tämän viikon niin en pääse vasta kun perjantaina tiiraamaan tarkemmin mitä on tehty!

      Poista
  2. Koskas teidän pitäisi päästä muuttamaan? Meillä talon rakennuttaminen muutaman päivän teidän aikataulua jäljessä, huomenna saadaan taloon pöhötin lämmittämään. t.Mides

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Papereissa talon rakentamiselle annettu aikaa 7kk, eli pauttiaralla heinä-elokuun taitteessa viimeistään sit muutto. Toivon kyllä että valmistuu aiemmin :) Teillähän mennään samassa tahdissa sitten kun meillä. Kumpas nyt äkkiä olis valu ja väliseinät pystyssä, tulis taas hitusen konkreettisemmaksi tuo talo :)

      Poista