tiistai 5. helmikuuta 2013

Ikkunoita, sähköjä, pintamateriaaleja...

Ugh, tohinalla etiäpäin taas :) Tämän hetken tilanne se että koko mökkerö villoitettu ja levytetty, ikkunat paikoillaan ja katto samoin villoilla. Tai tilanne on oikeastaan eiliseltä, tänään ajeltiin Oulusta tullessamme raksan ohitse ja kaikki ovet oli laitettu styroksilevyillä umpeen, niin ei viitsitty alkaa niitä repimään pois kun oma hommansa saada takaisin paikoilleen pimeässä :) Yritettiin sisälle kurkkia mutta eipä sinne nähnyt. Katolta oli kuitenkin pudotettu lumet ja kattopellit näytti saapuneen talon kulmalle.

Tässäpä tilannetta toissapäivältä; kuva takapihan puolelta. Kerrankin jotain päivänvalon aikaan! Näkyypi aikuisten makkari, olohuonene isot ikkunat ja poikien makkarit. Päädyssä KHH ovi ja saunan ikkuna.

Eilen käytiin siis Oulussa tekemässä sähkösuunnitelma ja lisäyksiähän löytyi toki kuten aiemmin arvelinkin. Eli juuri kotiteatteria varten valmiiksi kaiuttimille pistokkeet, kattovalaisimien pistokkeita lisää; mm. keittiön ruokapöydän päälle kolme pistoketta koska suunnittelen meidän ison ruokapöydän päälle tulevan kolme erillistä valaisinta. Lisättiin myös makkareiden ikkunoiden sekä ruokailutilan ikkunan päälle lampulle tai joulutähdelle tms. pistokkeet. Ulos tuli kiertämään koko taloa räystäisiin ledit tai halogeenit; mitkäs ne nyt tänä päivänä on, samoin liiketunnistin ulkovalaisimia autopaikan viereiselle seinustalle. Olikohan muuta... Sai sinne viisinumeroisen summan uppoamaan lisäyksistä ;) Niiin, ja kyselin myös pistorasioista joissa on alaosassa pikkuinen led-valo, lähinnä lasten makkareihin yö/kulkuvaloiksi, mutta se jäi vielä hieman auki että tuleeko semmoiset vai ei kun sähkärimies ei tarkkaa hintaa muistanut, ovat vain yhteen kohteeseen tällaiset laittaneet ja hinta noiden osalta tarkentuu tässä viikon aikana.

K-Raudassa oli sitten se talopakettiin kuuluva "sisustussuunnittelu". Käytiin talon pohjaa läpi huone huoneelta ja sisustussuunnittelija kirjasi samalla ylös minu... meidän väritoiveita pintojen suhteen ;) "Harmaata, valkosta, tummanharmata.. öö.. valkosta.." Taidan olla aika tylsä tyyppi :D Tykkään sisustaan ennemmin tekstiileillä ja jättää seinät ja lattiat neutraaleiksi jotta voipi sitten ilmettä muutella helposti. Muksut on saaneet itse valita huoneisiinsa jotain värejä ja suunnittelija kirjasi nekin ylös, samoin jos on jostain joku erikoistoive kuten nuorimmainen toivoo että isi rakentaa hälle sellaisen sängyn joka näyttää linnalta, alhaalla maja ja ylempänä sänky.. Eksyin kerran eräässä blogissa sivulle jossa oli nikkaroitu tällainen peti juniorille ja menin näyttämään meidän poitsulle :) No, siis jokaisen toivetta on omiin huoneisiin kuunneltu, pointti tämä. Kun kaikki huoneet oli käyty läpi sanoi suunnittelija että tekee 3D hahmotelman talon sisätiloista noin viikon sisällä ja parin viikon päästä on uudet treffit jossa aletaan sitten tarkemmin käymään materiaaleja läpi. Tämä 3D juttu tuli kyllä meille ihan puskista ja kuulosti tosi hienolta! En malta odottaa!

Tänään oli taas edessä Oulun reissu kun käytiin ostamassa sieltä lumilinko, helpottaa tontin lumihommia ja ompas se valmiina sitten ensi talvea varten; täällä osakkeessa kun sitä ei tarvitse :) Samalla hoksattiin että käydäänpäs valitsemassa taloon tulevat laminaatit samalla, ne kun ei K-Raudasta tule vaan paikallisesta parkettiliikkeestä. Hyvä oli palvelu ja nopsasti löytyi soppeli malli, yllätys yllätys harmaata ;D
Upofloorin Vitality Diplomat värikoodilla 584 oli tuo mihin päädyttiin. Kivasti näkyy "oksat" ja soppelin sävyinen vaikka ensin mietin että taittuuko liikaa ruskeaan. Myyjä-parka kun tivasin ja pohdin että onko ruskea vai harmaa. Siinä se sitten kiikutteli valkoista tuon laminaatinpalan viereen ja kylläpä se sitten siinä rinnalla harmaalta näytti :) Kynnyslistat presis samaa sävyä ja lattialistat valkoiset perus-listat mäntyä.3 kommenttia:

 1. Vautsi mikä katto! Olen nähnyt tuollaisia ennenkin ja ne on ihan älyttömän hienon näköisiä.:)

  Mutta tuleeko kaikki 4 poikaa samaan huoneeseen? Näyttää jotenkin pieneltä tästä näin tuo huone, mutta kuva saattaa hämätä! ;)
  Kyllä tästä hieno tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, katto on kyllä minustakin aika makee, kiitosta vaan :) Lyhyempi lippa antaa meillä takapihalle päin, moni tekee toisin päin, mutta meistä se on kyllä makee noin kun takapihalle tulee kuitenkin iso terassi ja siihen myös katetta niin jotenkin se näyttää paremmalta noin päin. Ensin kyllä pohdittiin että olisiko kuitenkin pitänyt olla päinvastoin, mutta nytten kun sitä on katteltu ja pähkäilty niin oikein se on :)

   Meillehän tulee siis kaiken kaikkiaan kolme lasten makkaria, joista suurin 15 neliön makuuhuone on jaettu kaksostytöille kevyellä väliseinäratkaisulla kahteen soppeen. Kaksi poikaa sitten ovat molemmat omissa huoneissaan, plus sitten aikuisten makuuhuone. Juuri nuo takapihalle antavat kaksi oikean puoleista ikkunaa ovat poikien huoneet ja ne on 10 neliötä kooltaan. Aika kompakteja siinä olet oikeassa, jossakin vaiheessa mietin jopa että otinko liikaa neliöitä makuuhuoneista olohuoneeseen. Vaatekaappejahan meillä ei mihinkään makuuhoneeseen tule, vaan kaikki vaatesäilytys tulee kodinhoito/vaatehuoneeseen, joten tilaa tarvitaa makkareihin vain sängyille ja koulupöydille. Ainoastaan tuo kohta 6vee poitsu tarvitsee lelusäilytykseen lipastoa tms. mutta tytöt täyttää 12 vuotta ja vanhin poika 14 niin niillä ei oikeastaan edes ole sellaista tavaraa joka huoneesta veisi tilaa. Suotta siis näihin huoneisiin neliöitä liikaa laittaa.

   Hieno siitä tulee joo, muuttopäivää odotellen, huoh ;)

   Poista
 2. Upofloorin Vitality Diplomat 584 on harkinnassa myös täällä, ja huoli on sama - onko harmaa vai ruskea! Onko teillä tätä jo lattiassa?

  VastaaPoista