keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Ulko-ovet ja terassit check

Juu, eli sturoksilevyt saivat siirtyä ulko-ovien tieltä. Takapihalle ja sivulle saatiin nuo lopulliset ovet paikoilleen, etupihalla vielä väliaikainen ovi ettei tavaroita roudatessa mene varsinainen ovi hajalle. Pikkuiset terassit olivat timpuripojat myös maanantaina väsänneet :) Eteen ja sivulle jääkin tuo pikkuterassi, mutta takapihalle nakutellaa itse iso terassi joka yhdistyy piharakennukseen kunhan tuo ulkorakennus joskus valmistuu, hoppas että kesällä kuten suunniteltu ;)
Tiistain ja keskiviikon ovat timpurit toisella työmaalla Haukiputaalla, mutta huomenna torstaina palaavat meille ja väliseinien tekohan se pitäisi sitten alkaa.

Vessan kalusteet aiheuttaa nyt harmaita hiuksia vuorostaan, kun suunnittelin sinne allaskalustetta ja sitten 40cm leveää ja 190cm korkeaa erillistä kaappia. Eli ei mitään "romunkerääjä" pöytätasoja joka on aina hammasharjoja ja purkkeja ja purnukoita täynnä. Nooh.., meillehän tulee kaksi jakotukkia lattialämmitykselle ja toinen sijaitseekin juuri vessassa. Nyt huomasin että se jakotukki on juuri tuossa kohtaa jonne olisin tuon pitkän ja kapean kaapin sijoittanut, eli ei jää siis allaskalusteen kaappiin, vaan siellä on muita putkia.. Argh. Allaskalusteen jatkeeksi ei oikein voi laittaa mitään laatikostoa tms, kun jääpi pöntön viereen todella epäkäytännöllisesti. Tuommoinen pikkuruinen kaappi olisi ollut juuri passeli ja soppeli pöntön ja seinän väliin. Toki tuo jakotukki koteloidaan, mutta se tulee kuitenkin seinästä ulos niin hankala kaappia laittaa päälle kun jää höpsö rako seinän ja kaapin väliin. Täytyy siis mittoa nyt ja suunnitella uusiksi. Onneksi tulee nuo väliseinät nyt niin helpottaa kalusteiden suunnittelua huomattavasti kun näkee todelliset huonekoot livenä.

Huomenna toivottavasti kuvapamaus seinistä, tässä satoa maanantailta:

Etupihan kuisti. Rappusista hyvin huomaa ett jonnin verran täytyy maita vielä tuoda lisää kesällä.. Vai rakennetaanko pari rappusta lisää :)

Kuistia ja makeista makein ovi!

KHH ovi ja rappuset. Mies alkoi kaipaamaan lippaa oven päälle..

Hurjan kookas takaterassi :)

Näkymää etuovelta. Vasemmalta lähtien makkari, pesuhuone ja KHH.

Vasemmalla näkyy juuri tekstissä manailemaani vessaa, ei ihan se kirottu jakotukki näy kuvassa. Sitten on poitsujen pikkumakkarit ja olohuonetta.

5 kommenttia:

 1. Saahan sen jakotukin sinne kaapin sisällekin, kaapin takaseinästä pala pois (ja mahdollisesti runkoa). Tottakai vähentää käytettävissä olevaa tilaa, mutta ainakin naamioituu hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun saisikin :P Kurkkaas kun laitoin lisää kuvia putkihirviöistä..

   Poista
 2. Sahrami vei jalat suustani! Sinne vaan kaapin sisään jakotukki! Meilläkin jää jakotukki laatikoston sisään: laitetaan vaan lyhyempi laatikko ku muut laatikot.. Niin siis jos meille nyt edes tulee ne laatikot, voi olla että saattaa vaihtua vielä kaapiksikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset putket saa kaapin sisälle piiloon, mut tuo on niin höpösti laitettu erilleen että en keksi miten laatikostoa tms. modailis että peittyis. Laitan kuvan tuosta niin huomaatte miten laitettu. On niin piskuinen veski että ei oikein mahdu mitään kalustetta piilottamaan noita putken pätkiä :P

   Poista
 3. Kyllä on tulossa kaunis koti! Menen nyt vähän toiseen aiheeseen, kun olen niin hurahtanut terasseihin :) Minkälaisen terassin olette suunnitelleet takapihalle? Itse odotan niin innolla, että päästään rakentamaan uuteen kotiin terassia ja sisustamaan se :)! Olen tykästynyt markkinoilla oleviin lasikaiteisiin. Näkyyhän niissä sormenjäljet, mutta ne tuovat niin paljon valoa ja avaruutta verrattuna esimerkiksi puukaiteisiin.

  Nyt näyttäisi avautuneen uusi lasikaiteita myyvä verkkokauppa http://www.kaidekauppa.fi. Tilaaminen vaikuttaisi aiankin olevan aika kätevää suoraan nettisivuilta.

  Onnea taloprojektiin, laita ihmeessä kuvia lisää, kun projekti etenee :)

  VastaaPoista