sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ulkovuori tehty

Reipas viikko on taas timpuripojilla ja putkimiehillä ollut.
Ulkovuorilaudoitus on valmis, samoin ikkunoiden pellit ja lipan / räystäiden alusten laudoitukset.
Hienolta näyttää :)

Lattiavalu tehtiin perjantaina ja lauantaina kun mentiin sitä kurkkimaan niin talossa oli kun turkkilaisessa saunassa! JONKUN verran oli kosteutta sisällä, huh huh. Niin höyryä koko mökkerö täys että Rakennusvalvoja oli kurkistelemassa meidän kanssa ja sanoi että nyt samantien pressut valun päälle jotta nouseva kosteus jää  betoniin eikä niin höyrysty sisälle ja mene rakenteisiin. Vesi meinaan tippasi höyrynsulkumuoveista ja kuten huomaatte alla olevasta päätystä otetusta kuvasta sieltä roikkuu jääpuikkoja kun on vettä tippassut! Tehtiin siis työtä käskettyä ja laitettiin pressut lattiaan ja tänään siellä oli  sisällä jo ihan eri tilanne. Valvoja kummasteli että ei raksafirman puolesta ole kukaan noita pressuja huolehtinut ja oli tosiaan tuosta kosteudesta huolissaan, onneksi ehti vain yhden yön olla ilman peitteitä, mutta kuitenkin. Valvoja mittaa kyllä kaikista pinnoista kosteuden ennen kuin antaa mitään pintoja tehdä, että ei siinä sen puolesta mitään, mutta ei kiitos mitään hidastavia toimenpiteitä nyt tarvisi tulla kuten vaikka villojen vaihtoja, apuvaa! No, ei se auta kuin olosuhteiden mukaan mennä.

Ensi viikolla alkaa väliseinien naputtelu ja muurarille täytyy soittaa takan ja leivinuunin muurauksesta. Käytiin viikolla myös uudelleen sisustussuunnittelija luona K-Raudassa ja valittiin kaakeleita ja lattialaattaa, vähän katseltiin tapetteja ja maaleja myös. On se kyllä hankala valita seinäpintoja varsinkin kun kuvittelin haluavani vain valkoista ja harmaan eri sävyjä.. Toisin kuitenin kävi :D Oli kivoja ideoita suunnittelijalla ja yhtäkkiä huomasin haikalevani ruokailutilaan PINKKIÄ tehostetta ja makuuhuoneeseen turkoosia.. No saas nyt nähdä. 

Lukkoon lyötiin ainoastaa nuo pesuhuoneen laatat ja samoin lattoihin tulevat laatat. Himpskatti kun en ottanut mallinumeroita noista kaakeleista ylös niin olisin saanut laittaa näytille, ne oli kyllä kivat. Ihan perusvalkoista isoa laattaa tulee kylppäriin kahdelle seinälle, suihkun kohdalle tulee tosi kiva tummanharmaalla pohjalla oleva tehoste, jossa on sellaisia kiiltäviä raitoja; vaikea kuvailla. Vessanpönttö / lavuaariseinälle tulee sitten kokonaan tumma kaakeli. Alkuun vähän vierastin tuota suihkuseinälle tulevaa tehostekaakelia, kun se on minusta niiiin käytetty ja yleinen idea, mutta kun tuon kaakelin näin niin se kyllä sopi siihen kohtaan just eikä melkein ja näin se meikäläisen mieli taas muuttui :P Mies sanoikin että vihon viimeinen rakennusprojekti raskaana olevan naisen kanssa :D Jonkunverran nuo suunnitelmat heilahdelleet ja mies parka ei voi kun yrittää perässä pysyä; suurimpana tuo saunan muutos josta saatiin kiitettävä hintalappukin aikaiseksi, mutta sellaista se on ;)

Kosteudesta päätyyn tulleita jääpuikkoja :P



Päätystä kuvaa, vähän vanhempi kuva kun räystäsaluslaudoitus puuttuu vielä edestä ja lipasta.

Laudoitus valmiina :) !

1 kommentti:

  1. Hassua kun puutalossa ja kivitalossa nämä vaiheet menevät er järjestyksessä: teillä alkaa olla valmis ulkoa, meillä sisältä. Ulkoa meillä on kaikki ihan kesken ja kesken jääkin kesään saakka.

    VastaaPoista