torstai 28. helmikuuta 2013

Pikku-vessan propleemi

Eilen manailinkin tekstissä tuota vessaa ja sen kalustuongelmaa. Tässäpä nyt alla havainnolistava kuva mitä meinasin...:

Kalusteita joita meinasin vessaan laittaa..


Vessan koko siis tuolta kalusteseinältä 1,6m ja etäisyys seinästä tuohon pyttyyn 80cm..


Tässä sitten otos samaiselta kalusteseinältä. Tästä näkee hyvin miten jakotukki on ihan seinän vieressä vaikka jotenkin ajattelin että se olisi tullut tuohon samaan "läjään" allaskalusteen kohdalle..

Ja etäisyys pyttyyn..
Elikkäs ongelma joka nyt muodostui on se että jos laitan laatikoston tuohon altaan jatkoksi, niin koska syvyys on 49cm ja etäisyys seinästä pyttyyn 80cm, niin tilaa avata laatikko on pauttiarallaa 30cm ja joka kerta näin ollen kolisee latikko pöntön reunaan. Tästä syystä mietin kapeaa kaappia jonka olisi mahtunut avaamaan hienosti. Noh, eipä tätä nyt auta surkutella, samaan sarjaan on kapeaa seinälle kiinnitettävää kaappia, laittaapi sitten niitä ja jättää jakotukin koteloinnin sitten yksinkertaisesti näkyviin; laittaa vaikka jonkun ison palmun siihen eteen :) Se passaisi tyyliin koska meillähän tulee vessan seinään tällainen valokuvatapetti :D :

Siellä on sitten istuskellessa mukava haaveilla Thaimaan auringosta :)

4 kommenttia:

 1. Entäs liukuovet? Aika monessa wc-kalustemallistossa on mahdollisuus myös liukuovikappeihin. Ei ovet kolise pönttöä vasten...

  On ärsyttävää, että ensin on piirretty talokuva, ja sen jälkeen on tehty LVIS-kuvat. Niitä ei missään vaiheessa sittennäköjään voi katsoa suunnittelijat yhtä aikaa, että saisivat ympättyä ne putket ja piuhat ja tukit ja muut järkeviin paikkoihin. Tottakai omassa raksaprojektissani minä olen se, joka saa/joutuu katsoa peiliin, että kuka on mokannut, jos IV-putki onkin keskellä vessan kattoa eikä nätisti sivussa... (olen tehnyt iv-suunnitelmat ja sähkösuunnitelmat yhdessä iv-suunnittelijan ja sähköfirman kanssa, ja on otettuhuomioon ne asiat, mihin olen itse tajunnut kiinnittää huomiota, mutta kun kaikkea ei osaa maallikko nähdä ennenkuin se putki siinä menee).
  Mutta teilläkin on kuitenkin talofirma, jonka olisi pitänyt tsekata nuo asiat. Talotekniikka vie nykyään aivan tolkuttomasti tilaa, jos haluaisi saada kaikki tarvittavat asiat järkevästi piiloon, niin saa lisätä pinta-alaan kymmenkunta neliötä lisää (kun seiniä joutuu paksuntamaan, että putket mahtuu niihin, että saa laitettua jakotukit järkeviin paikkoihin, että Iv-vedot osuu oikeisiin kohtiin jne).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olet oikeassa. Ei ole nuo sähköt ja iv-hommat aivan omaa alaa.. Vaikka kuinka jotain LVI kuvia katsoisi niin ei ne juuri aukea suuntaan tai toiseen. Noh, eipä tuota nyt auta enempäänsä surkutella, seuraavaa taloa rakentaessa ollaan sitten tässäkin asiassa järkevämpiä ;D Heh.

   Poista
 2. Ootko mitannu kuinka leveä tuo jakotukki on? Onko leveämpi ku tuo sun suunnittelema 40cm kaappi? Mites tuo viemärin tuuletusputki(?), jääkö se vessan puolelle?

  VastaaPoista
 3. Miltäs teidän pikkuvessa valmiina tuli näyttämään? Sama idea mielessä, niin olisi kiva nähdä lopputuloskin!

  VastaaPoista